Personvernerklæring

Sist oppdatert: 27.03.2018

Denne personvernerklæringen gjelder nettløsningene dib.no, app.dib.no, kontohjelp.no og kostrahjelp.no som utvikles og markedsdsføres av DIBkunnskap AS (974 389 511). Som bruker av våre nettløsninger, aksepterer du de retningslinjer som beskrevet i denne erklæringen.

DIBkunnskap AS (org.nr. 974 379 511) er behandlingsansvarlig for alle personopplysninger som registreres av kunder og brukere. DIBkunnskap er dermed ansvarlig for at behandling av personopplysninger skjer i tråd med personopplysningsloven.

Formål med behandling av personopplysninger

Formålet med behandling av personopplysninger i nettløsningene er å

  • oppfylle de rettigheter og plikter som følger av avtalevilkårene
  • administrere og videreutvikle tjenestene
  • gjennomføre autentiseringsprosesser, diagnostisere problemer i nettløsningene og tilhørende systemer
  • utvikle nye ideer og tjenester, samt
  • kommunisere med brukeren.

Personopplysninger vil også kunne bli benyttet til å rette markedsføringshenvendelser til brukeren i henhold til avtalevilkårene og personopplysningslovens og markedsføringslovens bestemmelser.

Hvilke personopplysninger registreres?

Ved besøk på våre åpne nettsider er det frivillig å oppgi personopplysninger, men følgende opplysninger registreres automatisk via informasjonskapsler (cookies):

  • OS, nettleserversjon, IP-adresse
  • Dato og tidspunkt for besøk
  • Eventuell Web-adresse du klikket deg via for å gå videre til våre løsninger, samt videre navigasjon på våre nettsider

DIBkunnskap bruker ikke denne informasjonen videre til såkalt “remarketing”, dvs. visning av annonser på andre eksterne nettsider.

Når du velger å registrere deg som bruker av våre nettløsninger kan i tillegg følgende personopplysninger registreres om deg:

  • Navn, e-post og firmatilknytning (påkrevet)
  • Tilganger og rettigheter til systemene (påkrevet)
  • Telefon, stilling
  • Bruksmønster og metadata om bruk av tjenestene

Informasjonskapsler

Ved besøk på våre åpne nettsider samtykker du til at vi kan sette cookies i din nettleser. Du kan selv endre innstillingene i nettleseren slik at disse ikke settes. Vi setter følgende cookies:

  • Google Analytics
  • Intercom
  • Google Adwords

Hvis du har registrert deg som bruker av våre nettløsninger settes det informasjonskapsler for automatisk å kunne logge deg inn igjen senere, forutsatt at du har krysset av under innlogging for at du vil huskes fra gang til gang. Denne er permanent i 30 dager fra du var inne sist.

Underleverandører

Utlevering av personopplysninger
Dersom det er en forutsetning for å levere tjenestene, vil personopplysninger som er nødvendig for å levere en slik tjeneste bli utlevert til våre underleverandører. Personopplysninger vil ikke bli utlevert til tredjepart for kommersielt bruk.

Underleverandører
Der personopplysninger overføres utenfor EU/EØS sikrer sertifisering etter EU-U.S. Privacy Shield behandling av personopplysninger. Les mer på Datatilsynets nettsider. DIBkunnskap benytter følgende underleverandører:

  • Intercom Inc. Chatklient, brukes til kommunikasjon med brukeren. Opplysningene behandles i USA. Selskaper har sertifisert seg etter EU-U.S. Privacy Shield.
  • Salesforce. CRM, brukes til kundeoppfølging. Opplysningene behandles i USA. Selskapet har sertifisert seg etter EU-U.S. Privacy Shield

Sikkerhet

Vi har gjort tekniske og organisatoriske tiltak for å beskytte de personlige opplysningene og andre data du registrerer hos oss. Dette gjelder både mot tap, manipulering og uautorisert tilgang.

Organisatorisk sikkerhet

Alle medarbeidere hos oss som er involvert i behandlingen av personopplysninger er underlagt egne taushetserklæringer og avtaler i henhold til norsk lov.

Teknisk sikkerhet

All kommunikasjon med våre løsninger skjer via såkalt SSL kryptering. SSL kryptering sørger for at all informasjon som sendes mellom din nettleser og våre løsninger er kryptert og ikke i klartekst som er leselig for en tredjepart. For å være sikker på at løsningen du kobler deg til, faktisk tilhører DIBkunnskap, benytter vi sertifikater pålitelige sertifiseringsorganer. For å få bekreftet dette kan du klikke på nøkkelsymbolet/personvernikonet i nettleseren din.

For ytterligere beskrivelse av den tekniske og organisatoriske sikkerheten ta kontakt på post(at)dib.no slik at sikkerhetsansvarlig kan bidra med mer detaljert informasjon

Tilgang til personlig informasjon

Du kan når som helst få tilgang til din personlige informasjon og disse opplysningene kan slettes ved å kontakt oss på post(at)dib.no

Deaktivering

Når abonnementet ditt på en tjenester fra DIBkunnskap avsluttes eller utløper, deaktiveres kontoen din og er ikke lenger tilgjengelig. DIBkunnskap forbeholder seg imidlertid retten til å lagre informasjon som er innhentet gjennom bruk av løsningen i opptil 10 år. Hvis du ønsker å gjenåpne kontoen din hos oss, er den tidligere innsamlede informasjonen da fremdeles tilgjengelig. Kontakt os på post(at) dib.no dersom du ønsker at alle opplysninger og kundedata skal permanent slettes fra våre systemer.

Endringslogg

DIBkunnskap kan fra tid til annen gjøre endringer i denne erklæringen, og du blir gjort oppmerksom på slike endringer gjennom endringsloggen under. Vi oppfordrer kundene våre til jevnlig å sjekke om denne erklæringen er blitt oppdatert.